Začínáte s hokejem? Soustřeďte se na výběr ideálních bruslí

Jedna z nejpopulárnějších her na celém světě vznikla již na konci devatenáctého století, přičemž pochází samozřejmě ze vzdálené Kanady. Během následujících let se pomalu a jistě začala hrát i v jiných zemích, což přirozeně platí i pro oblast střední Evropy. V dnešní době zná hokej úplně každý jedinec. Pokud zlákal i vás, určitě se zaměřte na pořádné brusle. Jaké koupit? 

Stabilita i rychlost 

Nejdříve je nutné si uvědomit, jestli plánujete hrát pouze s kamarády pro zábavu, či chcete podávat špičkové výkony na trénincích i náročných zápasech. Důležitým kritériem je přirozeně i věk a váha daného sportovce, který bude lední brusle obouvat. Ať tak, nebo onak, bavíme se o bezpečnosti, stabilitě během pohybu na ledě, pohodlí, ale i o ceně a odolnosti konkrétního výrobku. 

Jedním ze základů je výběr přibližně o půl čísla většího produktu, než jaké rozměry mívají vaše běžné boty. Přece jen budete hrát v tlustých ponožkách, tudíž tento fakt vezměte v potaz. Dále se soustřeďte na volbu buď nerezových, či uhlíkových čepelí. První varianta je sice o něco dražší, ale vydrží o mnohem déle v náročnějších podmínkách zimního stadionu. 

Poměr ceny a kvality 

Chcete-li, aby vám brusle pořádně seděly na nohách, vsaďte na zavazování pomocí klasických tkaniček. Ty se totiž mnohem lépe přizpůsobí požadovanému tvaru než v případě volby přezek. Tím se dostáváme k další podstatné záležitosti, jíž je samozřejmě cena. V tomto ohledu stojí za zmínku především specializovaný internetový obchod pod odkazem bauerhockey.cz. 

Otevřete-li si jeho stránky, dočkáte se velkého výběru nejrůznějších typů bruslí pro začínající, stejně jako zkušené hokejisty. Podstatným benefitem jsou bezkonkurenční ceny, díky nimž vybavíte každého sportovce za pouhých několik tisíc korun. 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *