Jaké účesy a střihy vousů zvládne každý chlap z pohodlí domova?

Muži musí být upravení bez ohledu na to, jestli mají čas v kadeřnictví nebo v barber shopu. V takovém případě musí vzít péči o svůj zevnějšek do vlastních rukou. Moderní přístroje vám naštěstí pomohou a dosáhnete s nimi každého účesu a střihu. Poradíme vám, jak si zvolit ten nejlepší produkt a jak si vytvořit úhledný vzhled.

Handsome bearded man cutting his own hair with a clipper

Jak si vybrat vhodný přístroj

Na trhu najdete nespočet produktů, ze kterých si vybere každý muž. Některé z nich nabízí jen stříhání vlasů, ale mnoho z nich můžete použít také na úpravu vousů. Závisí jen na tom, co požadujete od daného přístroje. Moderní zastřihovače vám přinesou mnoho užitku. Každý by měl mít minimálně čtyři nástavce, které zvládnou každý střih:

  • vojenský střih – 0,5 mm,
  • extrémně krátký střih – 1-2 mm,
  • krátký střih – 3-10 mm,
  • delší střih – 1-3 cm.

Přístroje mají také mnoho dalších nástavců, které vám pomohou nádherně tvarovat vlasy i vousy. Přístroj, který umožňuje upravit úhel břitů, bude nejlepší pro stříhání vlasů. Díky tomu budete mít vlasy stejně dlouhé na celé hlavě. Nezapomínejte také na vysokou kvalitu a břity, které se samy ostří a které nebudete muset nikdy měnit.

Jednoduché účesy z koupelny

Nejjednodušší je samozřejmě účes, kdy budete mít všude stejně dlouhé vlasy. Jakmile získáte více sebevědomí, můžete zkusit i účes do ztracena. Na horní část vlasů použijte nástavec velký 3 mm, na strany potřebujete nástavce 2 mm a nakonec na zastřižení krku použijete 1 mm. Tímto způsobem získáte velmi populární účes, který sluší dětem i dospělým.

Vousy jsou ozdobou každého muže

Nezáleží na tom, jaký styl vousů si chcete vykouzlit na obličeji. Správný strojek zajistí, že vám to půjde snadno a lehce. Během pár minut získáte strniště, knírek nebo si nechte narůst plnovous. Správný produkt si poradí s krátkými i dlouhými vousy a zajistí, že budete vždy vypadat skvěle. Záleží pouze na tom, co přesně se vám líbí a čeho chcete dosáhnout.

Strniště je nejjednodušší pro všechny muže

Na krásné strniště si vždy zvolte nástavec o délce 1 až 3 mm. Zastřihněte vousy proti směru růstu vousů. Nezapomeňte na oholení linie ohryzku a krku. Pro dokonalé a čisté strniště ho musíte zastřihovat každé dva nebo tři dny. Nezapomínejte používat na vousy speciální produkty. Hydratace a oleje jsou důležitou součástí péče o vaše vousy.

Jak si zastřihnout plnovous?

Na první pohled se plnovous nemusí ošetřovat. Myslete ovšem na to, že i ten potřebuje péči. Nejen, že na něj potřebujete speciální šampon a oleje. Jednou za čas také vezměte do ruky přístroj a postarejte se, abyste měli krásně zastřižený knírek i kotlety. Oholený krk bude s plnovousem nádherně kontrastovat a budete působit velmi upraveně. Jaký styl máte na své tváři nejraději? A máte správného pomocníka, který vám k tomu pomůže?

Zdroj obrázku: and.one / Stock.adobe.com

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *