Tipy na plesové šperky: Podtrhněte svou večerní róbu perlovým náhrdelníkem či náušnicemi

Plesová sezóna začíná, což pro mnoho z nás představuje příležitost, jak ukázat svůj vkus a eleganci. Důležité jsou nejen samotné šaty, ale také doplňky k nim. Vhodně vybraný šperk může celkový vzhled zvýraznit a podtrhnout. Jak sladit různé typy šperků s večerní róbou? A které kousky by vám ve šperkovnici neměly chybět? Přinášíme inspiraci, jak zazářit během celé noci.

Abyste ladila od hlavy až k patě

Vkusná kombinace šperků s oblečením a dalšími doplňky vyžaduje špetku citu a vkusu. Pamatujte, že šperky by měly doplňovat váš outfit, nikoli ho přebíjet. Pokud máte bohatě zdobené šaty, volte střídmější doplňky. Naopak jednoduché šaty můžete ozvláštnit výraznějšími kousky. Při výběru šperků nezapomínejte ani na další doplňky, jako jsou psaníčka, rukavice či šály. Vše by mělo tvořit harmonický celek, ať už barevností či provedením. 

Zlato, stříbro a drahé kamení

I výběr materiálu hraje důležitou roli pro dosažení sladěného vzhledu. Pro plesovou sezónu jsou ideální dámské šperky z bílého zlata nebo stříbra, které dodají looku sofistikovanost a eleganci a jsou navíc univerzální. Klasické žluté zlato zvolte, pokud máte teplejší odstín pleti nebo šatů. Se šperky s drahými kameny můžete vyniknout a oslnit, vybírejte je však opatrně a laďte je s barvou šatů, make-upu i dalších doplňků. 


Náhrdelníky: must-have každé milovnice plesů

Plesové šaty mají obvykle velmi otevřený výstřih. Vhodně zvolený náhrdelník zdůrazní jak ženin dekolt, tak linie jejího krku a v neposlední řadě rysy obličeje.  

Jak náhrdelník na ples vybírat?

Při výběru náhrdelníku se řiďte tvarem a stylem výstřihu. Zatímco pro hluboký výstřih je ideální dlouhý náhrdelník, pro vyšší výstřih je vhodnější kratší provedení. Neméně důležitý je také celkový vzhled večerní róby, ať už se jedná o barvu či zdobnost. Pokud jsou šaty v jasných barvách, můžete si vybrat náhrdelník v neutrální barvě, který nebude příliš rušit. A naopak, méně nápadným barvám může výraznější náhrdelník dodat šmrnc. To samé platí u zdobnosti šatů.

Myslete opět na to, že náhrdelník by měl outfit doladit, ne na sebe strhávat veškerou pozornost. Proto se raději vyhněte příliš masivním či výstředním šperkům. Naopak ke klasice, která nikdy nevyjde z módy a se kterou téměř nikdy nešlápnete vedle, patří například perlový náhrdelník. 

Zdroj: Beny.cz

Náušnice: malý doplněk s velkým efektem

Před plesem si ženy obvykle dávají záležet s přípravou účesu. Pomyslnou třešničkou, která vše doladí k dokonalosti, jsou náušnice. I při výběru náušnic platí, že by měly vhodně doplnit celkový vzhled a souznít i s dalšími šperky, kterými se na ples ozdobíte. Nevhodně zvolený model totiž může i promyšleně sestavený look pokazit. Při výběru náušnic na ples je dobré řídit se několika zásadami:

Velikost a délka – zvolte náušnice, které doplňují tvar vaší tváře, účesu i střihu šatů. Například delší visací náušnice se hodí k vyčesaným vlasům do drdolu, zatímco peckové náušnice mohou krásně kontrastovat s volnějšími, uvolněnými účesy. Nebojte se sáhnout i po výraznějších kouscích, ale vyhněte se extrémům. Měly by být přiměřené dle události a pohodlné zároveň.

Barva – ideálně by měla ladit s barvou šatů či alespoň doplňků. Stříbrné náušnice jsou univerzální, zlaté dodají na luxusu a náušnice s barevnými kameny mohou váš outfit oživit.

Tvar – klasické kulaté, oválné či mandlové tvary působí nejlépe.

Zdroj: Beny.cz

Náramek jako dokonalá tečka vašeho outfitu 

Volba náramku může být tou poslední tečkou, která dotvoří váš celkový vzhled. Představte si, jak při každém pohybu vašeho zápěstí se od třpytivého kovu či kamínků odrazí světla lustrů v tanečním sále. Ať už vsadíte na jemný tenký náramek, který nenápadně zdůrazní vaši ženskost, nebo se přikloníte k výraznému kousku, který se stane nepřehlédnutelným bodem vašeho outfitu, vždy pamatujte na to, že náramek je více než jen doplněk. Je to odraz vaší osobnosti a stylu.

TIP: Nezapomeňte také na praktičnost – náramek by měl být dostatečně pohodlný a bezpečně vám na zápěstí sedět, aby vám během tance a pohybu nezpůsoboval nepříjemnosti, nebo jste ho dokonce neztratila.

Sezóna plesů je časem, kdy můžete vyniknout. S našimi tipy budete připraveni zazářit a stát se královnou večera. Chcete své doplňky na ples oživit novým kouskem? Pak vybírejte u osvědčených šperkařských mistrů, ke kterým patří například i Beny.cz. Nebojte se experimentovat a kombinovat různé šperky, ale pamatujte, že méně někdy může být více. 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *