Jak na zarůstání chloupků v tříslech? Dík laserové epilaci vyřešíte bolestivý problém jednou provždy!

Zarůstání chloupků v tříslech je velice nepříjemné a potýká se s ním celá řada žen. Jde zkrátka o dosti bolestivou a také poměrně rozšířenou záležitost. Takovou, která postižené ženě nedopřeje klid. Zarostlé chloupky totiž obvykle celkem intenzivně svědí a tak dovedou člověka potrápit. A nejen to. Postižené místo zpravidla nevypadá vůbec dobře, což je o důvod víc, začít problém řešit. Naštěstí je tu estetická medicína se svými „vynálezy“. A na jeden z nich, který si s touto nepříjemností dokáže efektivně poradit, vás dnes chceme upozornit.

Trápí vás zarůstání chloupků v intimních partiích? Chcete vědět, proč k němu vůbec dochází? A zajímá vás také, jak se s ním co nejúčinněji vypořádat? Snadná pomoc.

Zarůstání chloupků v tříslech – problém, který má řešení

Lidé a obzvláště pak ženy se svého ochlupení zbavují odedávna. Obvykle tak činí z estetických a často také z hygienických důvodů. Mít decentně upravený klín, vyholené podpaží nebo hebké nohy bez jediného chloupku, to je alespoň v našich končinách pro většinu žen a dívek v podstatě samozřejmé. Neplatí to sice bez výjimky, ale jisté je, že dámy, které své tělo pravidelně depilují, jsou u nás v drtivé převaze. A právě z poměrně časté a mnohdy ne zcela dokonalé depilace někdy vznikají potíže se zarůstajícími chloupky. Je jisté, že o problém, kterého by se každá žena ráda zbavila, jde v každém případě. A to ať už se to týká kterékoliv části těla. Je nicméně faktem, že v tříslech je něco takového obzvláště nepříjemné.

Dobrou zprávou je, že má tento problém docela jednoduché řešení. Se zarůstajícími chloupky se lze zkrátka vypořádat. Než si řekneme jak, pojďme si celou věc ještě trochu přiblížit.

Rizikový faktor číslo 1

Depilace je v moderním světě velice rozšířená. A přesto, že se taková úprava těla týká zejména něžnější poloviny lidstva, svého ochlupení se v řadě případů zbavují také muži. Někteří si holí podpaží, jiní si zase dávají záležet na tom, jak vypadají jejich intimní partie. A existuje také dost pánů, kteří si holí prsa. Není jich sice většina a to zřejmě i proto, že se zarostlý mužský hrudník opět dostává do módy, ale nějací se jistě najdou.

A nyní zpět k podstatě problému, jehož řešení se chceme dobrat. Faktem je, že chloupky vám mohou začít zarůstat téměř kdekoliv. V podstatě žádná tělesná partie nemusí být tohoto problému ušetřena. Třísla a intimní místa obecně jsou k tomu však poněkud náchylnější. Jednak proto, že jsou zde chloupky přece jen o něco tvrdší a také „kudrnatější“ než jinde a rovněž z toho důvodu, že si intimní partie obvykle upravujeme o trochu častěji. Pravidelné holení či jiný způsob depilace jsou zkrátka rizikovým faktorem číslo 1. Zdaleka ne však jediným. Zarůstání chloupků, které je nejčastěji způsobeno jeho přetržením či přerušením pod kůží, může mít i jiné příčiny. Obvykle jde o to, že:

  • Dojde k ucpání vlasových folikul odumřelými buňkami kůže a chloupek pak začne vyrůstat ve špatném úhlu
  • Chloupky také zarůstají, je-li pokožka v celkově špatném stavu. Zejména tehdy, kdy je až příliš suchá
  • Jednou z častých příčin problému je rovněž nošení velmi těsného prádla, které chloupkům znesnadňuje jejich přirozený růst
  • Důvodem může být i celkově špatný zdravotní stav, kdy nemají chloupky dostatečnou výživu a tedy i sílu správně růst

Co určitě nechcete

Zarostlým chloupkům, hlavně pak tam, kde je to obzvláště nepříjemné, se chce určitě vyhnout každý. Zarudnutí, červené pupínky nebo i menší boule, které se na postižených místech běžně objevují, jsou projevem zánětu, k němuž při zarůstání chloupků velice často dochází. Logicky přichází neodbytné svědění a dostavuje se bolest. A že jde o problém nejen zdravotní, ale také estetický, asi není nutné dvakrát zdůrazňovat. Kromě zmíněných pupínků a červených flíčků se totiž v případě neřešení problému mohou dostavit i tyto komplikace:

  • vznik tmavých skvrn
  • bakteriální infekce
  • podkožní absces
  • zjizvení

Vsaďte na laserovou epilaci!

Že je problém zarůstajících chloupků rozšířený a že může způsobovat řadu komplikací, už víte. A jistě také tušíte, že se s ním potýkaly i ženy v dávné minulosti, protože ani jim nebyl vzhled jejich klína lhostejný. To vás ale zřejmě nijak neuklidní. Co by vás však uklidnit mohlo, je fakt, že na rozdíl od nich máte díky moderní estetické medicíně k dispozici jedno velmi efektivní řešení. Můžete si totiž chloupky v tříslech, ale i jinde na těle, nechat definitivně odstranit. Ptáte se jak?

Moderním diodovým laserem, kterým disponují některé kliniky estetické medicíny, to jde velmi snadno. Díky epilaci, která je bezbolestná, bezpečná a zejména pak vysoce efektivní, se vás už výše zmíněné potíže týkat nebudou. Vsaďte na laserovou epilaci a budete mít klid! A nejen to. Nebudete už muset s neustále dorůstajícími chloupky více ztrácet čas.

To jistě stojí za pokus? Nemyslíte?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *