Jak vybrat vhodné doplňky stravy pro lepší pleť a vlasy?

Krásné vlasy a pleť jsou snem každé ženy. Některá je dostala do vínku, jiná za ně musí bojovat. S přibývajícími roky by však i ty ženy, které byly obdařené hustými vlasy a čistou pletí, měly přemýšlet o nějaké podpoře. Nejen formou krémů a masek, ale také zevnitř.

Ať už máte sebekrásnější pleť a vlasy, přírodu neobalamutíte. S přibývajícími roky v těle klesá produkce kolagenu, který je velmi důležitý pro stav pokožky. V pleti podporuje tvorbu elastinu, díky němu je tedy pevná a pružná. Jak ho doplňovat? Přece formou doplňků stravy. Jenže jakých?

kolagen na pleť je v poslední době nebývalý zájem. Tomu odpovídá i nabídka, která se značně rozšířila. Pro zájemce je pak o to těžší vybrat, který kolagen bude mít opravdu efekt, tedy dokáže omladit a revitalizovat pleť.

Jak si vybrat kolagen na pleť?

V prvé řadě byste měli vědět, že existují různé typy kolagenů, které jsou vhodné pro různé účely. Například na klouby je dobrý vepřový či hovězí kolagen, pro pleť se však hodí rybí kolagen (někdy ho najdete pod názvem mořský).

Dále je dobré hodnotit složení přípravku, často bývá obohacen o vitamíny, minerály a anti-age látky. Záleží i na rychlosti účinku. Tím už se ovšem dostáváme do situace, kdy je těžké srovnávat bez zkušeností. Spolehněte se tedy raději na zkušenosti jiných, podívejte se na různé žebříčky, jaký je nejlepší kolagen na pleť, a vyzkoušejte ty, co se umístily na předních příčkách.

Zodpovědně vyberte také nejlepší vitamíny na vlasy

Pěkné srovnání a recenze na doplňky stravy na pleť a vitamíny má zpracované web Inspirativni.cz. Vypátráte tam také, jaké jsou nejlepší vitamíny na vlasy. Překvapivě vysoko se umístily například vitamíny ve formě gumových medvídků. Mají bohatý obsah aktivních látek a ženy si chválí, že po jejich užívání skutečně vidí výsledky. Jaké vyzkoušíte vy?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *