Zdravé stravování pro lepší pocit, dejte šanci tekutým olivám

Dopřát si čas od času něco výtečného! A proč ne klidně každý den? Vždyť olivový olej může být v našich spížích doslova jako doma, stačí jen najít nejvyšší kvalitu na trhu a objednat si jej do zásoby. Věřte, že vydrží celé měsíce, pořizujte si jej po malých lahvičkách a zkoušejte nové a nové recepty, experimentujte, objevujte nové chutě a udivujte přátele svými kulinářskými kousky. A především, stravujte se zdravě, abyste se cítili co nejlépe – a vyhnulo se vám nejen nachlazení, ale i zákeřné civilizační choroby.

Výborná chuť, ale také porce kvalitních tuků

Nebojte se zařadit do jídelníčku i poměrně tučný olej! Jistě, není třeba skrývat, že olivy jsou tučná pochoutka, na druhou stranu však musíme rozlišovat, o jaké tuky konkrétně jde. Nikoho pak nemůže překvapit, že olivový olej je základem pro zdravé stravování, když jím nahradíte třeba máslo, už za pár dní uvidíte pozitivní efekt na vašem trávení. Nejen proto, že kouřový bod olivového oleje je oproti máslu dvojnásobný a je tak možné smažit zdravě – bez zbytečného přepalování. Je vhodný pro teplou i studenou kuchyni, vlastně se jej nemusíte bát používat co možná nejvíc – nebude ho totiž nikdy dost! 

Přínos pro zdraví je nesporný, vždyť tato pověst provází olivový olej už tisíce let a již antičtí učenci jej doporučovali na nejrůznější zdravotní obtíže jakožto zcela univerzální lék. Potěšíte mozek i žaludek, odoláte zácpě, lépe budou pracovat i játra. Pořádná porce vitamínu E, stejně jako vydatný podíl polyfenolů, přesně tyto dvě věci dělají hodně z reputace olivových hájů. Vlastně, když už jsme u toho, jak probíhá výroba olivového oleje? Jde o skutečně namáhavou práci, kdy je nutno postupovat po sklizni co nejrychleji. Každá hodina se počítá, čím dříve bude olej hotový, tím vyšší kvalitu dostanete na svůj stůl. A nebojte se inspirovat od těch nejlepších, istrijská kvalita značky Chiavalon je oblíbená nejen v německy mluvících zemích.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *