Laser-clinic.cz: Vyvrácení 8 nejčastějších mýtů o laserové epilaci

Laserová epilace je v dnešní době nejrychlejší, nejbezpečnější a nejpohodlnější způsob odstranění chloupků, přesto však o ní koluje mnoho mýtů, které odrazují od jejího provedení. Dali jsme dohromady těch osm nejčastějších, které jsou vyvráceny na stránkách laser-clinic.cz.

Laserová epilace je drahá

Laserová epilace je pokročilá technologie, proto mnoho lidí automaticky předpokládá, že musí být také drahá. Díky své popularitě se ale stala dostupnou pro každého. Pokud byste ji porovnali s náklady na pravidelnou depilaci voskem nebo holením po zbytek života, zjistíte, že s ní dokonce ušetříte tisíce! Navíc spoustu klinik a studií laserových epilací nabízí různé cenově výhodné balíčky, které vyhoví jakýmkoliv cenovým možnostem. 

Laserová epilace je bolestivá

Laserová epilace není a neměla by být bolestivá. Ve skutečnosti většina klientů tvrdí, že depilace voskem je podstatně bolestivější. To, co při ní ucítíte, je lehké mravenčení – to, jak laser působí na folikul chloupku v dermis. Během zákroku pokožku znecitliví výkonný chladící systém, citlivější klienti navíc mohou před sezením použít speciální lokální anestetikum.

Laserová epilace může způsobit jizvy

Spíše než o mýtus se v tomto případě jedná o polopravdu. Riziko vzniku jizev po laserové epilaci je velmi malé a narůstá u tmavých typů pokožky. Jestli ale k popálení kůže a vzniku jizviček dojde, závisí na typu použitého laseru a jeho pro vás vhodném nastavení. Do toho výrazně promlouvá jí zkušenosti, dovednosti, znalosti a školení specialisty provádějícího laserovou epilací. Pokud se svěříte do rukou odborníků, takové vedlejší účinky epilace vám nehrozí. 

Laserová epilace může ve skutečnosti způsobit růst většího množství chloupků

Kdyby to tak skutečně bylo, laser by se už dávno používal pro léčbu plešatosti! Lasery způsobit růst nových chloupků nemohou. Tento mýtus zřejmě vychází z faktu, že se naše těla neustále mění a s věkem (vlivem hormonálních změn) některým lidem mohou začít růst chloupky na nových místech. Laser může zničit stávající vlasové folikuly, ale zabránit vzniku nových nedokáže. To je totiž otázkou genetiky. 

Laserová epilace vás vystavuje radioaktivnímu záření

Mezi světelnými bariérami laseru se sice nachází záření, ale nevychází z tohoto prostoru. Pro klienty proto není nijak škodlivé a žádnému riziku ozáření se při laserové epilaci nevystavují. 

Laserová epilace způsobuje zarůstání chloupků 

Opak je pravdou! Zarostlé chloupky jsou běžnou nepříjemností po holení a depilaci voskem, ale ne po laserové epilaci. Laserová epilace ve skutečnosti minimalizuje pravděpodobnost vzniku zarostlých chloupků, protože ničí vlasový folikul. Chloupek nemá z čeho vyrůstat, tím pádem nemůže ani zarůstat. Mnoho mužů volí laserovou epilaci krku právě proto, aby tomuto problému předcházelo. 

Laserová epilace funguje u všech typů chloupků stejně

Výsledky, kterých lze dosáhnout, se liší podle barvy chloupků, odstínu pokožky, jejich kontrastu, použitého laseru a jeho nastavení. Velmi světlé a zrzavé chloupky se odstraňují obtížněji, ale není to nemožné. Bílé a šedé chloupky nelze laserovým ošetřením odstranit, protože postrádají pigment, který by laser přitáhl – kvůli absenci pigmentu nedokáže laser vlasový folikul identifikovat a zničit ho. 

Nezáleží na tom, jaký přístroj je pro laserovou epilaci použit

Záleží a jak! Ne všechny laserové systémy jsou stejné. Liší se výkonem, možnostmi nastavení vlnové délky. Rozlišujeme lasery s alexandritem, diodou a YAG. Některé pracují pouze s laserovou diodou, jiné využívají jako zdroj energie i radiofrekvenčního vlnění. Všechny tyto parametry ovlivňují efektivitu, ale i bezpečnost zákroku. 

Jaké další „urban legends“ jste v souvislosti s laserovou epilací slyšeli? Podělte se o ně s námi!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *