Přehled dámských jarních designových bund pro rok 2023

Móda je cyklická a to, co bylo módní před 20-30 lety, se může stát módní letos. Návrháři a krejčí každý den tvrdě pracují na vytváření pohodlného a stylového vzhledu pro krásné ženy.

Stylové dámské přechodové bundy

Na seznamu trendů pro jaro 2023 jsou následující modely.

  • Bunda nadměrné velikosti. V roce 2019 jsou populární objemné bundy nadměrných velikostí. Tyto styly vás zahřejí v chladném počasí, ochrání vás před větrem a vypadají velmi stylově. Vhodné pod šaty, kalhoty a sukně. Pomáhá zakrýt nedokonalosti postavy.
  • Zkrácené bundy. Díky krejčovskému zpracování pomohou zakrýt široký pas. Takový model zdůrazní tvary a bude vypadat obzvlášť dobře se zaoblenými boky.
  • Bomber bundy. Dlouho byly na seznamu antitrendů, ale nyní se vše změnilo – bunda bomber je opět na vrcholu popularity.
  • Kožené bundy. Na podzim se podle trendů hodí volné prodloužené modely – s kováním nebo bez něj.
  • Prošívané bundy. Prošívané bundy s nádechem módy 90. a 2000. let se vracejí do šatníků. Dlouhé, krátké, volné nebo polopřiléhavé – všechno je možné!
  • Košilové bundy. Volné modely oversize jsou bezpochyby v módě – skvěle doplňují ležérní outfity.

Bunda nadměrné velikosti

Volné a pohodlné bundy nadměrných velikostí jsou již několik let aktuálním módním trendem. Tyto modely se hodí jak do ležérního, tak do sportovního, a pokud si vyberete správný model, tak i do pracovního stylu. Novým favoritem všech fanoušků sportovního stylu je podzimní oversize bunda značky Celine. Má módní bomber, kapuci a uvolněný barevný blok.

Existují samozřejmě i klasičtější možnosti. Pokud chcete doplnit pracovní nebo neformální vzhled, zvolte oversize bundu v černé barvě https://shopsy.cz/damske-bundy/cerna , šedé nebo béžové barvě.

Neobvyklé sako nadměrné velikosti, které připomíná bundu pro vojáka, je nyní k dostání v H&M. Nadměrně velká blůza, která připomíná vojenskou bundu, bude vypadat stejně dobře k džínům a pevným botám jako k šatům.

Kratší bundy

Poohlédněte se po krátkých bundách – nejsou sice nejpraktičtějším řešením, ale jsou neméně stylové. Zimmerman nabízí ultrakrátkou koženou bundu, která nabízí dva módní styly v jednom. Takové oblečení je vhodné na podzim, ale v kombinaci se zatepleným „spodkem“.

Spojit dva trendy v jednom kousku a rozhodl se u Stelly McCartney – zkrácený lehký bomber tmavě zeleného odstínu se hodí k elegantní sportovní image.

Moncler si je, zdá se, vědom vrtkavosti českého klimatu, a tak se rozhodl nabídnout zkrácenou bundu na polovinu až konec podzimu. Není to samozřejmě péřová bunda, ale je vhodná na polovinu podzimu. Takový model vypadá elegantně s módními pletenými midi nebo maxi šaty této sezóny.

Toto zkrácené sako najdete i na masovém trhu – Love Republic představila stylové černé sako nad boky. K dispozici je také lehká prošívaná verze s vysokým límcem a teplejším vzhledem pro chladnější počasí. Díky univerzální černé barvě a jednoduchému střihu je bunda ideální do základního šatníku – hodí se doslova ke všemu.

Lime se rozhodla kompenzovat jeho délku vysokým límcem. Vysoký stojáček chrání krk před větrem a jediné, o co se musíte postarat, je teplý spodní kabát.

Bomber bundy

Před lety byly vynalezeny pro letce, dnes jsou módním doplňkem pro každodenní nošení. Bombery mohou být tenké a lehké – vhodná volba na začátek podzimu.

Modely s plnou podšívkou jsou ideální do náročných povětrnostních podmínek. Nebude chladno. Italská značka Max Mara má pro jaro 2023 bomber.

Kožená bunda

Skutečně klasická verze bund, která nikdy nevyjde z módy. Téměř každá žena má nebo v minulosti měla alespoň jednu koženou bundu.

Tento styl vznikl během první světové války u stíhacích pilotů. Kdo zrovna neměl společnou koženou bundu: rockeři, gotici, motorkáři. Nyní je elegantním a módním kouskem oblečení v šatníku každé módní ženy. Při výběru kožené bundy si dejte pozor na brutální, trochu odvážné modely a vypasované kožené bundy jsou nyní na seznamu antitrendů – nechte je v šatníku, počkejte si na svůj čas.

Jediný způsob, jak zvýraznit pas, je zvolit neobvyklý model, jako je Alexander McQueen. Odvážná, ale přesto ženská kožená bunda, která jistě přitáhne všechny pohledy.

Prošívané bundy

I v letošní sezóně vytvořila Max Mara řadu prošívaných bund, které se hodí pro každou příležitost a ke každému outfitu. Jsou teplé a pohodlné, a pokud správně zdůrazníte obraz pomocí doplňků, jsou také stylové.

Dior si tento trend nemohl nechat ujít a nabízí několik modelů prošívaných bund s vypasovanou, ženskou siluetou i volnější, s nádechem oversize.

Chcete-li si pořídit stylovou prošívanou bundu, nemusíte chodit k Diorovi – cenově dostupné značky také vyrábějí varianty s hromádkou. Mango má například model se zajímavým vlnitým prošíváním. Doplňte bundu džínami a uvolněným rolákem a nebojte se ani chladného podzimu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *