Mikropigmentace obočí, laminace, powder brows – trendy kosmetické zákroky. Vyberte si!

Techniky powder brows, laminace či mikropigmentace obočí jsou dnes již proslulé po celém světě a využívají je jak ženy, tak i muži, kteří nejsou spokojeni se svým vzhledem. Ať je vaše obočí řídké, asymetrické nebo zcela lysé, všechny zmíněné metody vám pomohou získat perfektní vizáž. Abyste se o moderních metodách úpravy obočí dozvěděli něco více, připravili jsme pro vás následující článek. Zde zjistíte, jak jednotlivé zákroky fungují, v čem se liší a jaké jsou jejich výhody. 

Mikropigmentace obočí pro dokonalý tvar

Říkali jste si někdy, že tetované obočí je jen pro odvážné, protože je trvalé a nejde odstranit v případě, že byste se rozhodli změnit styl? Pak jste zřejmě měli poněkud špatné informace. Mikropigmentace neboli vláskování je určitý druh tetování obočí s tím rozdílem, že pigment se aplikuje pouze do svrchní vrstvy kůže přibližně do hloubky 0,3 až 0,5 mm. Takže se sice jedná o takzvaný permanentní make-up, ale zároveň není neodstranitelný ani nesmrtelný.

Pigment se v tomto případě do pokožky nanáší pomocí speciálního tetovacího pera. Na místo ošetření se aplikuje znecitlivující gel, aby byla bolest při zákroku minimální. Po proceduře může oblast několik dní lehce krvácet, ale to je zcela běžný jev a postupem času se při správné péči místo zcela zahojí. Tato revoluční technika dokáže zakrýt nedokonalosti, vytvořit dojem hustých chloupků a perfektně obočí vytvarovat.

Jaké jsou hlavní výhody vláskování

Na rozdíl od klasického tetování, kde se barvivo zavádí hluboko do kůže, není mikropigmentace trvalá a dochází u ní během let k postupnému vyblednutí. Trvanlivost této metody je tak zhruba 1 až 3 roky, což je ideální doba na to si rozmyslet, zda zákrok podstoupit znovu nebo zkusit zase něco jiného, jelikož, jak je známo, kosmetické trendy se v průběhu času mění. Kromě toho mikropigmentace disponuje celou řadou dalších výhod:

  • přesnost a preciznost provedení,
  • přirozený ale upravený vzhled,
  • zakrytí nedokonalostí a jizev,
  • zvýraznění a zahuštění obočí,
  • šetrnost a dlouhodobý efekt. 

Co se skrývá za metodou powder brows

Pojem powder brows se do češtiny překládá jako pudrové obočí. Je to technika, která spočívá ve stínování pomocí tetovacího pera. Na rozdíl od mikropigmentace se během procedury nevytváří vlásky ale tečky. Jedná se tedy spíše o jakési vybarvování. Funguje v podstatě na stejném principu, jako když si své obočí obtáhnete kosmetickými stíny nebo linkami s tím rozdílem, že výsledný efekt je dlouhodobý a naprosto precizní. Hlavními benefity této procedury je její trvanlivost, protože obočí vydrží krásně upravené 2 až 3 roky, a také rychlost hojení. Hodí se zejména pro ženy, jež mají řídké nebo prolysalé obočí a moc není vhodné pro zákazníky se suchou pokožkou.

Laminace obočí zafixuje a zvýrazní chloupky

V současné době je jednou z nejoblíbenějších metod také takzvaná laminace obočí. Jde o proceduru, pomocí které se zafixuje vaše přirozené obočí, chloupky se zvýrazní a zároveň obarví. Výhodou tohoto kosmetického zákroku je poměrně nízká cena. Tu však kompenzuje fakt, že trvanlivost laminace je pouhých několik týdnů, takže je ideální chodit na ošetření pravidelně. Tato procedura navíc není vhodná pro klientky, jež mají alergii na kolagen a také by se neměla podstupovat, pokud zrovna užíváte antibiotika. Ocení ji ale zákaznice, které nevyhledávají dlouhotrvající úpravu obočí a chtějí si zachovat svůj přirozený vzhled.

A jste na konci článku, gratulujeme! Pokud jste zvládli dojít až sem, měli byste mít přehled o třech nejžádanějších metodách kosmetické úpravy obočí. Zjistili jste, co je to mikropigmentace a jaké jsou její hlavní výhody. Dozvěděli jste se co se skrývá pod pojmem powder brows a jak se tetovací techniky liší od laminace obočí. Teď už si stačí jen vybrat metodu, která je vám nejvíce sympatická.

A jak upravujete své obočí vy? Jste zvyklí pečovat o svůj vzhled sami nebo se rádi svěřujete do rukou odborníků? Moc nás potěší, když se s námi o své zkušenosti a zážitky podělíte v komentářích!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *