Proč si pořídit party stan?

Mít zahradu a zároveň nemít alespoň nějaké základní venkovní posezení by byla velká škoda. Nemusí se jednat o nic složitého, natožpak drahého. Jak podloží, tak i nábytek se dají sehnat za pár kaček, a to samé se dá říci i o zastřešení.

Efektivní ochrana proti počasí

Venkovní posezení bez střechy je sotva čtvrtinové. Často se totiž nedá adekvátně používat nejen když venku prší, ale také při hezkém počasí. Sluneční paprsky totiž mohou člověka rovněž docela obtěžovat.

Ideálním řešením by byl asi altán, případně pergola, avšak tyto konstrukce jsou pro mnoho lidí finančně náročné. Naštěstí existuje i alternativa ve formě party stanu. Ten sice nepatří mezi stálá řešení, nicméně svou funkci bude plnit více než dobře.

Jsou dostatečně stabilní

Stejně jako klasické stany, tak i party odnože jsou dostatečně stabilní na to, aby mohly fungovat celé léto. Za předpokladu správného ukotvení by jim standardní české počasí nemělo dělat žádné problémy. Vydrží odolat i silnějším poryvům větru. Ve vichřici už stany obvykle neobstojí, na druhou stranu to samé často platí i o pergolách.

Jaké druhy si lze koupit?

Party stany mívají nejčastěji buďto čtvercový, nebo obdélníkový půdorys. Každý zájemce si samozřejmě může vybrat i barvu stanu. Mnohem zásadnější než vizuální kvality je ovšem materiál, který tvoří stanovou kostru. Ta se nejčastěji vyrábí z hliníku či oceli. 

Stany z hliníkových profilů jsou lehké a odolné jak proti větru, tak i vůči vlhkosti. Ocel je o něco těžší, a navíc je náchylnější ke korozi. Na druhou stranu je levnější, což může být pro mnoho zájemců ten nejpádnější argument pro koupi.

Široké možnosti využití

Party stany se nepoužívají pouze jako letní střecha pro zahradní posezení. Velmi často na ně můžeme narazit například na veletrzích, a sice v podobě reklamního stánku, respektive prodejního stánku.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *