Jak správně vybrat kvalitní a praktickou kabelku?

Kabelka představuje nezbytnou součást dámského šatníku. Mnohé ženy jich mají několik. Pro běžné denní nošení se ovšem hodí prostorná, kvalitní, která udrží obsah i tvar a měla by sloužit několik let. Máte takový kousek doma? Jestli ne, poradíme vám, podle jakých kritérií se řídit. 

Kvalitní kabelka je základ

Tyto doplňky kupujeme často proto, že nás něčím zaujmou. Barvou i tvarem. Roztomilá, barevná kabelka s nápadnými motivy se ovšem nehodí ke všemu oblečení, které máte, proto do ní zase tolik neinvestujte a peníze si nechte pro skutečnou kvalitu. Kabelka pro denní nošení by neměla mít nápadnou barvu. Nabízí se samozřejmě černá, jež je nejpraktičtější. Jestli ale nemáte v oblibě tuto temnou barvu, podívejte se po hnědé, šedé i béžové. Ovšem čím světlejší kolorit, tím náchylnější bude kabelka k obarvení například tmavšími kousky oděvů a ztráta patiny bude také znatelnější. 

Kabelka musí držet nákup i tvar

Dalším důležitým faktorem je prostornost kabelky. A uspořádanost. Jistě oceníme, když se nám do kabelky bude hodit menší nákup, ale možná znáte ty situace, kdy pak ve změti mnoha předmětů lovíte klíče. Kabelka by proto měla mít menší kapsičky na drobnosti a nejlépe i vyčleněnou přihrádku pro větší předměty jako například různé dokumenty. Zmínili jsme nákup. Kabelka by rozhodně neměla sloužit ke každodennímu zásobení potravinami, zbytečně ji opotřebujete. Ovšem tu a tam kvalitní kabelka něco vydrží. Podstatná je pevnost kabelky, na tomto poli proto vyhrává silnější kůže, která neztratí tvar. Podstatné je i ušití pevnými nitěmi, aby se vám neutrhla ucha od kabelky. Skutečně kvalitní a pevná kabelka bude mít stále pěkný tvar a nestane se z ní beztvarý pytel. 

Kolik stojí kvalitní kabelka?

Otázka ceny kvalitní kabelky by byla na dlouhé psaní. Zdá se vám, že kousky luxusních značek, kdy kabelka stojí klidně 30 tisíc korun, jsou předražené? Zde hraje roli více faktorů. Mnohé výrobky jsou skutečně ručně vyráběné, a tak propracované, že kabelky vydrží nejen vám, ale i vaší dceři. Neplatí to ovšem vždy. Stejně jako není pravidlem, že cenově přijatelnější kabelka bude méně kvalitní. Počítejte však s investicí od 2000 korun a výše. Jestli nejste příznivci kůže, můžete mít syntetickou napodobeninu. Rozdíl dnes není znatelný a rozhodně neplatí, že umělý materiál časem popraská.

Kvalitní jsou i látkové variace, jsou však náchylnější ke znečištění, a to i ty tmavé, protože do struktur látky se snadněji dostane špína. Kvalitu kabelky ovlivňuje ovšem i péče o ni. Nejlépe uděláte, když ji jednou za čas necháte vyčistit u profesionálů. Samy se do této akce raději nepouštějte, nevíte, co by mohlo kabelku nenávratně poškodit. Spíš dbejte na to, abyste kabelku nepokládaly na zem, kde se ušpiní. Uchovávejte ji v protiprachovém obalu, neházejte ji ledabyle do skříně a nepokládejte na ni další věci, které by zničily její tvar.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *