Dámské kalhoty: Co se nosí v roce 2020?

Ponechme teď stranou trendy, které nám určují světoví módní návrháři na módních molech. Většina z jejich outfitů není v běžném životě nositelná. Pojďme se na aktuální módu podívat z hlediska běžné ženy.

I v kalhotách se dá vypadat žensky, něžně, romanticky. Nebo si můžete naopak vybrat nějaký pánský střih. Jedno je ale jisté. Minimálně jedny džíny a jedny společenské kalhoty by neměly chybět v šatníku žádné ženy.

Úzké kalhoty budou stále trendy

Už několik let se nosí přiléhavé kalhoty, a to jak džíny, tak plátěné modely. Úzké džíny si může dovolit téměř každý nezávisle na postavě, nicméně plátěné kalhoty těsně na tělo jsou určené spíše hubeným ženám, jež se mohou chlubit krásnými nožkami. I když na přehlídkových molech možná sem tam uvidíte i nějaké zvonové kalhoty, jestli si netroufáte jít zcela proti davu, kupujte si ty úzké.

Holé kotníky jsou trendy

S touto módní vychytávkou počkejte raději až na teplejší dny. Pak si můžete dovolit vzít tenisky, velmi krátké kotníčkové ponožky (vyrábí se i takové, co v teniskách vůbec nejdou vidět) a k tomu si ohrnout kalhoty. Stačí jedno či dvě ohrnutí, aby koukal kotník. Případně si pořiďte rovnou kalhoty v délce nad kotník.

Vysoký pas pro štíhlé dámy

Na špici trendů se stále drží také kalhoty s vysokým pasem. Dřív bylo úsměvné zakasávat si tričko do kalhot, dnes se to dělá docela běžně. Kalhoty s vysokým pasem dokážou pěkně zvýraznit vaše křivky, avšak pozor – sluší spíše hubenějším ženám. Nosí se jak džíny s vysokým pasem, tak kalhoty, které mívají pro zvýraznění v pase například mašli.

Široké kalhoty imitující sukni

Možná si na ně netroufne úplně každá žena, ale rozhodně se dají nosit i do práce či do školy. Kalhoty, které mají tak široké nohavice, že vypadají jako sukně, oceníte zejména v letních horkých dnech. 

Všechno, co jsme si popsali, neuvidíte pouze na přehlídkových molech, ale hlavně v regálech obchodů. Takže je na čase vydat se na nákupy a obohatit svůj šatník!

Vyberte si své kalhoty ve vyhledávači oblečení Givo.cz v sekci Dámské kalhoty.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *