Komody patří mezi nejpraktičtější nábytek

Když si vzpomeneme na starý nábytek před 20 nebo 30 lety, jedna věc mu chyběla. Byl skoupý na komody. Zejména na ty s hlubokými zásuvkami, které jsou tak praktické. Kam s nimi při zařizování?

Článek by mohl začít i skončit jediným doporučením: Komody využijete kdekoliv. Avšak jelikož jde o tak úžasný kousek nábytku, určitě si zaslouží mnohem více než jen doporučení v jedné větě. Takže kde všude nám komody pomohou s dokonalým zařizováním, které vše ukryje a uklidí, a současně přehledně roztřídí?

Komody v ložnici

Začneme tím nejbanálnějším využitím komod – pro ukládání oblečení. Patří tedy do ložnic, do dětských pokojíků, ale i do šaten. Prostě všude tam, kde potřebujeme uložit oblečení, někdy též boty i všemožné fashion doplňky, třeba tašky a kabelky. Zásuvkové hluboké komody bývají pro tento účel ideální. Na rozdíl od nepraktických hlubokých polic v 60cm šatních skříních.

Komody v jídelně a v kuchyni

Tady už je využití komod méně časté. V mnoha kuchyních přitom chybí úložný prostor. Linku jsme často „zdědili“ s bytem, výměna by byla drahá. Bytům obvykle chybí integrovaný prostor na uskladnění potravin. Spíž už dávno není samozřejmostí a mizí i vestavěné potravinové skříně. Ideální nábytek na uskladnění celé řady potravin – to je opět komoda. Hodí se pro různé suché potraviny, luštěniny, rýži, čaje, sladkosti… Dáte toho do ní skutečně hodně. Hlídejte si proto nosnost zásuvek. U mnoha komod musíte zásuvky svépomocí zpevnit.

Koupelnové komody jako samozřejmost

Komody jsou nezbytností i do koupelen. Jako součást umyvadla poslouží coby praktická komoda na všechny ty serepetičky, které s námi naši koupelnu obývají. Hodí se též samostatná komoda na ručníky i na různou elektroniku, jako jsou holicí strojky, fén a další koupelnoví pomocníci. Mimochodem, čekáte příchod miminka? Koupelnovou komodu snadno předěláte na bezpečný přebalovací pult s nadstandardním úložním prostorem.

Komody umí uklízet hračky

Naše děti mají skutečně přemíru hraček. Jestli skončí někde nepřehledně v bedně, můžete je dětem vytáhnout a vždy po roce opět věnovat třeba k Vánocům. Ani si nebudou pamatovat, že takové hračky vůbec měly. Dost však žertů a nadsázek. Pomozte dětem uklidit hračky tak, aby v nich měly přehled. A k tomu se hodí opět nejlépe komody. Skříňkové, ale především ty zásuvkové. U nás doma máme zásuvku na puzzle, další na modelíny, plastelíny a modelovací pomůcky, jinou na výtvarné potřeby. Na stavebnice pak máme celou samostatnou komodu. V bednách skončili plyšáci a panenky, kterým je tam nejlépe.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *